10x Dames schoenen trends herfst/winter 2024-2025

De temperaturen dalen, de dagen worden korter, en dat betekent maar één ding: tijd om je schoenenkast te vernieuwen! Dit seizoen zijn er genoeg trends om je voeten blij mee te maken. Of je nu houdt van stoere boots, glimmende metallics of comfy sneakers, er is voor ieder wat wils. Wij zetten de top 10 trends voor jou op een rij en geven je meteen wat tips om ze te stylen. Lees snel verder!


Product: Via Vai laarzen

1. Hoge laarzen: Altijd elegant

Hoge laarzen zijn weer helemaal terug, en dat is geweldig nieuws! Deze klassieke schoenen zijn veelzijdig en kunnen op veel manieren gedragen worden. Dit seizoen zie je vooral modellen tot de knie of zelfs over-de-knie varianten. Kies voor een strak, glanzend paar voor een elegante look of ga voor suède als je een zachtere uitstraling wilt.

Stijltip: Draag hoge laarzen met een lange trenchcoat of een zwierige midi-rok. Ook onder een jeans passen ze perfect, vooral onder broeken met wijde pijpen. Voeg een grote sjaal en een stijlvolle tas toe voor een complete herfstlook.

Product: Lazamani western laarzen

2. Western laarzen: Het Wilde Westen in je kast

Een vleugje cowboy-chic, dat is wat je krijgt met western laarzen. Deze trend heeft het ultieme festivalgevoel en is dit seizoen perfect voor een casual, maar toch opvallende look. Denk aan subtiele stiksels, spitse neuzen en hakken die net genoeg flair toevoegen. Wat ze zo leuk maakt, is dat je ze kunt dragen met alles van jeans tot jurken.

Stijltip: Combineer western laarzen met een boho-jurk of een wijde broek voor een ontspannen, maar toch stijlvolle uitstraling. Durf ook eens te experimenteren met prints, zoals bloemen of paisley, voor een speelse touch.

Product: Tommy Hilfiger Biker boots

3. Biker boots: Stoer en robuust

Stoer, robuust en ideaal voor elk weertype: biker boots zijn de ultieme must-have dit seizoen. Of je nu kiest voor een klassieke zwarte variant of een exemplaar met studs, je geeft elke outfit direct een edgy vibe. Ze zijn perfect voor wie graag wat meer pit aan haar look toevoegt.

Stijltip: Draag biker boots met een leren broek of een gescheurde jeans en een oversized trui voor een echte rock ‘n roll uitstraling. Maar ook onder een bloemenjurk doen ze het verrassend goed; het contrast tussen stoer en vrouwelijk werkt perfect.

Product: Piedi Nudi laarsjes

4. Metallic: Glans en glamour

Shine bright, ook in de herfst en winter! Metallic schoenen zijn niet alleen voor de feestdagen. Dit seizoen mag het glimmen en stralen. Of het nu zilver, goud of koper is, met deze schoenen steel je sowieso de show. Ze zijn perfect om wat glans aan een anders sobere winteroutfit toe te voegen.

Stijltip: Metallic schoenen zijn al een statement op zich, dus houd de rest van je outfit eenvoudig. Denk aan een zwarte of witte outfit met een metallic accent, zoals een tas of sieraden, om de look compleet te maken.

Product: DL-sport enkellaarzen

5. Bruin tinten: Warm en veelzijdig

Van karamel tot chocolade, bruintinten zijn de trendkleuren van deze herfst/winter. Ze geven een warme, natuurlijke touch aan je look en zijn makkelijk te combineren met vrijwel elke outfit. Een goede reden om je zwarte schoenen even te laten staan. Vooral in laarzen zien we deze tinten veel terugkomen, vaak in combinatie met suède.

Stijltip: Kies voor een all-brown look met verschillende tinten bruin, van licht tot donker. Een camel coat, bruine leren laarzen en een suède tas: klaar om stijlvol de deur uit te gaan!

Product: Paul Green sneakers

6. Retro sneakers: Back to the ‘80s & ‘90s

De jaren ’80 en ’90 zijn terug van weggeweest. Retro sneakers met chunky zolen, felle kleuren en vintage details zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Perfect voor een casual look met een retro twist.

Stijltip: Draag retro sneakers met een mom jeans en een hoodie voor die ultieme vintage vibe. Voeg een opvallend jack of een bomber toe voor wat extra flair. Bonuspunten als je matcht met een paar felle sokken die nét boven je schoenen uitsteken.

Product: Tommy Hilfiger sneakers 

7. Sport sneakers: Comfort en stijl

Comfy en cool, sport sneakers blijven ook dit seizoen een hit. De nieuwe modellen combineren comfort met stijl, zodat je er niet alleen goed uitziet, maar ook lekker loopt. Ideaal voor een actieve dag of een sportieve touch bij je casual outfit. Denk aan sportieve designs met ademende materialen en felle accenten.

Stijltip: Draag ze met een trainingsbroek en een crop top voor een sportieve look, of combineer ze juist met een casual jurk voor een verrassend contrast. Zo heb je altijd een balans tussen comfort en stijl.

Product: Eva Luna enkellaarsjes

8. Tweet materiaal: Mix van texturen

Voor wie houdt van een mix van texturen: schoenen in tweet materiaal! Denk aan combinaties van leer met suède of textiel. Deze trend voegt net dat beetje extra luxe toe aan je look en voelt heerlijk herfstig aan. Vooral in loafers en enkellaarsjes komt deze trend goed tot zijn recht.

Stijltip: Laat de verschillende texturen terugkomen in de rest van je outfit, bijvoorbeeld door een suède jasje te dragen of een tas met leren en stoffen details. Zo creëer je een samenhangende look die luxe uitstraalt.

Product: Eva Luna enkellaarsjes

9. Studs: Voor een stoere twist

Een beetje extra pit nodig? Schoenen met studs geven je outfit een stoere twist. Van subtiele details tot opvallende patronen, studs zijn dit seizoen overal te vinden, vooral op laarzen en sneakers. Ze geven net dat beetje extra aan een anders simpele schoen.

Stijltip: Combineer je schoenen met studs met een leren jack voor een stoere, edgy look. Of draag ze onder een maxi-jurk voor een spannend contrast tussen stoer en vrouwelijk.

Product: Via Vai sneakers

10. Grove sneakers: Chunky en comfortabel

De grove sneakers blijven onverminderd populair. Ze zijn chunky, opvallend en vooral super comfortabel. Combineer ze met een strakke jeans of een zwierige jurk voor een speelse en stoere uitstraling. De chunky zolen geven een retro gevoel, maar met een moderne twist.

Stijltip: Draag grove sneakers met een oversized trui en een strakke broek of legging. Het volume van de schoenen en trui creëert een mooi contrast met de strakke lijnen van de broek, waardoor je outfit er gebalanceerd uitziet.

Welke trend kies jij?

Met zoveel leuke trends is er genoeg reden om je schoenenkast eens flink aan te vullen. Of je nu gaat voor stoere biker boots of shiny metallics, het belangrijkste is dat je je er goed in voelt. Welke trend ga jij uitproberen? Vergeet niet dat je bij ons op werkdagen voor 15:00 uur bestelt, zodat je nieuwe schoenen dezelfde dag nog worden verzonden. En goed nieuws: vanaf € 40,- is de verzending gratis. Happy shopping!

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter