14 Heren Sneakers Trends voor 2024

In 2024 is de heren sneakerwereld dynamischer dan ooit. Deze evolutie wordt gedreven door een mix van technologische innovatie, duurzaamheid en een hernieuwde focus op esthetiek. Van futuristische ontwerpen tot retro invloeden, de trends van dit jaar bieden voor ieder wat wils. In dit artikel duiken we dieper in op de sneakers trends voor heren, voor 2024.

14 heren sneaker trends zijn:

  1. Bruine zolen
  2. Opvallende kleuren en patronen
  3. Verschillende kleuren en materialen
  4. Vintage en retro
  5. Runner model
  6. Low basket model
  7. Opvallende veterloops
  8. Dikke zolen
  9. Neutrale kleuren en aardetinten
  10. Chunky sneakers
  11. Hybride modellen
  12. Duurzaamheid en milieubewustzijn
  13. Tech-infusie en Slimme Sneakers
  14. Luxe en High-Fashion Samenwerkingen

Check direct onze nieuwe collectie heren sneakers.

Bruine zolen

De trend van bruine rubberen zolen onder sneakers brengt een retro-effect dat zowel stijlvol als functioneel is. Deze zolen, vaak geassocieerd met klassieke ontwerpen uit de jaren '70 en '80, voegen een vleugje vintage charme toe aan moderne sneakers.

Ze bieden niet alleen een uitstekende grip en duurzaamheid, maar ook een warme, aardse esthetiek die perfect contrasteert met een breed scala aan materialen, van leer tot suède. Sneakers met bruine rubberen zolen zijn een must-have voor liefhebbers van de retro trend.

Een mooi voorbeeld is deze sneaker van Magnanni.

Opvallende kleuren en patronen

Kleuren en patronen spelen een cruciale rol in de sneakertrends van 2024. Waar minimalisme de afgelopen jaren de boventoon voerde, zien we nu een verschuiving naar gewaagde, opvallende ontwerpen. Felle kleuren, asymmetrische patronen en unieke texturen zijn populair.

Deze trend weerspiegelt een bredere modebeweging die draait om zelfexpressie en individualiteit. Merken experimenteren met neonkleuren, metallic afwerkingen en zelfs glow-in-the-dark elementen om sneakers tot echte blikvangers te maken.

Deze Floris van Bommel sneakers shop je hier. 

Verschillende kleuren en materialen

Naast opvallende kleuren en patronen, zien we ook in één schoen een samenspel van verschillende kleuren en materialen. En zelfs verschillende structuren. Deze ontwerpen combineren vaak contrasterende kleuren en texturen zoals leer, suède, mesh en zelfs metallics, waardoor een gelaagd en multidimensionaal effect ontstaat.

Deze trend biedt een speelse en expressieve uitstraling, perfect voor wie durft op te vallen. Het samenspel van verschillende materialen en kleuren geeft een uniek karakter aan elke sneaker, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook echte mode-statements. Deze veelzijdigheid maakt ze geschikt voor zowel casual als meer geklede outfits, en perfect voor elke gelegenheid.

Vintage en retro invloeden

Retro en vintage invloeden domineren de heren sneakertrends van 2024, met een heropleving van iconische stijlen uit de jaren '70, '80 en '90. Merken zoals Nike, Adidas en Reebok herintroduceren klassiekers als de Air Max, Samba en Classic Leather, vaak met moderne updates voor comfort en duurzaamheid.

Deze sneakers combineren nostalgische esthetiek met hedendaagse functionaliteit, waardoor ze ideaal zijn voor liefhebbers van tijdloze mode. Kleurenpaletten met gedempte tonen, eenvoudige lijnen en retro details zoals gumzolen en suède accenten zorgen voor een authentieke vintage uitstraling. Deze invloeden geven elke outfit een klassieke, stijlvolle touch en weerspiegelen een blijvende waardering voor design uit het verleden.

Runner model

Het runner model is geen nieuw model en gaat al heel wat seizoenen mee. Toch mag dit model in 2024 ook niet ontbreken. Een model dat heerlijk zit en lekker loopt. En daarnaast sportief en fris oogt.

Deze trend zie je dit seizoen vaak in combinatie met de retro en vintage trend. En de trend van verschillende kleuren, vlakken en materialen. Een merk als Floris van Bommel maakt het nog net iets spannender door hun heren sneakers een bijzondere zool te geven. Zoals een zig-zag of een noppenzool.

Low basket model

Deze trend komt natuurlijk voort vanuit de vintage trend. Het model was in de jaren negentig ontzettend populair. Deze laag uitgesneden sneakers combineren een sportieve look met een tijdloze stijl, ideaal voor zowel casual als semi-formele outfits. Geïnspireerd door klassieke basketbalschoenen, bieden ze comfort en flexibiliteit, terwijl ze er tegelijkertijd elegant uitzien.

Merken zoals Converse, Nike en Adidas herinterpreteren dit model met moderne materialen en technologieën, zoals verbeterde demping en duurzame stoffen. De veelzijdigheid van low basket sneakers maakt ze een must-have in de garderobe van elke modebewuste man, perfect voor een stijlvolle en relaxte uitstraling.

Opvallende veterloops

De trend van opvallende veterringen in heren sneakers brengt een nieuw niveau van detail en flair naar het ontwerp. Deze veterringen, vaak uitgevoerd in contrasterende kleuren of metallic afwerkingen, trekken de aandacht en geven de sneakers een unieke, stijlvolle uitstraling. Merken experimenteren met oversized en geometrische vormen, waardoor de veterringen niet alleen functioneel maar ook decoratief zijn.

Dit speelse element voegt een extra dimensie toe aan het algehele ontwerp, waardoor de sneakers zich onderscheiden van de massa. Of je nu kiest voor subtiele accenten of gedurfde contrasten, opvallende veterringen zijn een modieuze manier om je persoonlijke stijl te laten zien.

Deze stoere grijze sneakers van Floris van Bommel shop je hier. 

Dikke zolen

De trend van dikke loopzolen bij heren sneakers domineert in 2024, waar comfort en stijl samenkomen. Deze "chunky" zolen, geïnspireerd door de jaren '90, bieden extra demping en ondersteuning, ideaal voor langdurig dragen. Ze geven de sneakers een robuuste en opvallende look die perfect aansluit bij zowel streetwear als casual outfits.

De dikke zolen voegen niet alleen hoogte toe, maar maken ook een mode-statement, waardoor elke outfit een eigentijdse en gedurfde twist krijgt. Deze sneakers zijn een must-have voor de modebewuste man.

De Tommy Hilfiger sneakers shop je hier. 

Neutrale kleuren en aardetinten

De trend van neutrale kleuren en aardetinten in heren sneakers is prominent aanwezig in 2024, waarbij eenvoud en veelzijdigheid centraal staan. Deze tinten, variërend van beige en bruin tot olijfgroen en grijs, bieden een rustige, tijdloze esthetiek die gemakkelijk te combineren is met diverse outfits.

Neutrale kleuren en aardetinten passen perfect bij de huidige focus op duurzaamheid en natuurlijke materialen, waardoor de sneakers niet alleen stijlvol, maar ook milieubewust zijn. Deze trend benadrukt subtiele klasse en verfijning in elke garderobe.

Deze groene Nubikk heren sneakers shop je hier. 

Chunky sneakers

Chunky sneakers voor heren zijn dé trend van het seizoen, waarbij comfort en statement hand in hand gaan. Deze grove modellen, geïnspireerd door retro-invloeden uit de jaren '90, bieden niet alleen extra demping en ondersteuning, maar ook een gedurfde uitstraling.

Of je nu gaat voor subtiele details of uitgesproken kleurencombinaties, chunky sneakers zijn een must-have voor mannen die hun stijl willen versterken met een vleugje urban edge en nostalgische flair.

Hybride modellen

Hybride sneakers voor heren zijn de ultieme combinatie van stijl en functionaliteit in 2024. Deze modellen integreren verschillende sport- en lifestyle-elementen, zoals hardloopschoenen met casual sneakers of wandelschoenen met urban flair.

Een leuk voorbeeld hiervan is de loafer sneaker. Een schoen die de nette bovenkant heeft van een instapper/loafer en de sportieve en comfortabele zool van een sneaker. Dit maakt het model zowel geschikt voor nettere gelegenheden als casual gelegenheden.

Merken zoals Nike, Adidas en New Balance leiden de weg met innovatieve ontwerpen die technische kenmerken combineren met eigentijdse esthetiek. Hybride sneakers bieden veelzijdigheid voor diverse activiteiten, van stadsverkenningen tot outdoor avonturen, zonder in te leveren op comfort of modebewustzijn. Deze trend belichaamt de moderne manier van leven waarin performance en stijl naadloos samenkomen.

De bovenstaande loafer sneakers van Blackstone shop je hier. 

Duurzaamheid en Milieubewustzijn

Duurzaamheid is een kerncomponent geworden in de mode-industrie, en sneakers vormen daarop geen uitzondering. Sneakers gemaakt van gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare stoffen en innovatieve productiemethoden zoals 3D-printing zijn nu de norm. De focus ligt op het verminderen van de ecologische voetafdruk zonder in te leveren op stijl of comfort. Sneakers zoals de Adidas Futurecraft Loop, die volledig recyclebaar is, zijn illustratief voor deze trend.

Tech-infusie en Slimme Sneakers

Technologie blijft een integraal onderdeel van moderne sneakers. In 2024 zien we een opkomst van slimme sneakers die zijn uitgerust met sensoren en connectiviteit om prestaties te volgen en gebruikers real-time feedback te geven.

Merken als Under Armour en Nike zijn pioniers op dit gebied, met modellen die stappentellers, hartslagmeters en zelfs ingebouwde AI-coaches bevatten. Deze innovaties zijn niet alleen gericht op atleten, maar ook op casual dragers die hun dagelijkse activiteit willen monitoren.

Luxe en High-Fashion Samenwerkingen

Samenwerkingen tussen sportmerken en high-fashion ontwerpers blijven een belangrijke trend. Deze samenwerkingen brengen luxe esthetiek naar alledaagse sneakers, waardoor unieke, limited edition modellen ontstaan. Merken zoals Balenciaga, Gucci en Prada hebben succesvolle samenwerkingen met sneakerreuzen om collecties te lanceren die de grenzen van mode en functionaliteit verkennen. Deze luxe sneakers zijn vaak voorzien van hoogwaardige materialen, complexe ontwerpen en een hoge prijs, wat ze tot gewilde items maakt voor sneakerliefhebbers en verzamelaars.

Dit waren de sneaker trends voor heren in 2024! Een heleboel verschillende trends dit seizoen. Zowel trends die we al een paar seizoenen lang zien, als verfrissende nieuwe trends. Welke is jouw favoriet?

Check onze collectie heren schoenen. Gratis verzending vanaf € 40,- en voor 15:00 besteld is vandaag nog vezonden!

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter