8x Trends herenschoenen najaar 2024

Benieuwd naar de trends die we dit seizoen zien in heren schoenmode? Dit seizoen draait alles om vernieuwing en klassieke elegantie, waarbij we je meenemen langs de meest opvallende stijlen en innovatieve ontwerpen. Van gedurfde kleuren en opvallende materialen tot hybride schoenen die comfort en stijl combineren, we bieden een diepgaande blik op wat je kunt verwachten in de wereld van herenschoenen.

8 herenschoenen trends die je niet mag missen:

  1. Hybride schoenen
  2. Veterboots
  3. Chelsea boots
  4. Dubbele gesp
  5. Donkere sneakers met witte zool
  6. Retro en vintage
  7. Aardetinten
  8. Felle kleuren en opvallende materialen

Hybride schoenen

Hybride schoenen zijn dé trend van dit seizoen voor heren. Deze schoenen combineren het beste van verschillende stijlen, zoals de elegantie van een nette schoen met het comfort van een sneaker. Denk aan chique veterschoenen met een sportieve zool of loafers met een flexibele, dempende binnenzool. Hybride schoenen zijn ideaal voor mannen die er stijlvol uit willen zien zonder in te leveren op comfort. Ze zijn perfect voor zowel zakelijke als casual gelegenheden, en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een pak of een jeans. Met hybride schoenen geniet je van veelzijdigheid en stijl in één, waardoor ze een must-have zijn voor elke garderobe.

Deze hybride sneakers shop je hier. 

Veterboots

Ook veterboots of veterlaarsjes zijn dit seizoen helemaal in voor heren. Of je nu gaat voor cognac of zwart, leer of suède, er is voor ieder wat wils. Je kunt kiezen voor glad leer of een model met een brogue effect. Veterboots hebben een stoere uitstraling en komen meestal net boven de enkel. Ze zijn perfect te combineren met een jeans of een casual broek, en geven elke outfit een robuuste en modieuze touch. Voor een extra trendy look kun je ze dragen met opgerolde broekspijpen.

Shop deze veterboots hier. 

Chelsea boots

Deze zijn super trendy en chill! Chelsea boots zijn laarsjes met elastische zijkanten, dus je schiet ze zo aan. Sommige modellen zijn echt verfijnd met een dunne zool en een mooie glans, perfect als je ze netjes wilt dragen. Andere modellen hebben een stoere, dikke zool en gave details. Die staan weer geweldig met een spijkerbroek en een houthakkersblouse.

Shop deze chelsea boots hier. 

Dubbele gesp

Ga je voor een nette look? Dan zijn stijlvolle herenschoenen met dubbele gesp sluiting helemaal in. Ze zijn net even anders en moderner dan schoenen met veters of een enkele gesp. Merken zoals Magnanni, Berwick en Van Bommel hebben prachtige opties. Deze schoenen zijn ideaal voor formele gelegenheden, maar ze kunnen ook casual gedragen worden voor een chique touch. Combineer ze bijvoorbeeld met een strak gesneden pak voor een echt verfijnde uitstraling, of draag ze met een nette broek en een overhemd voor een smart-casual look.

Deze groene gesp schoenen shop je hier. 

Donkere sneakers met witte zool

Dit najaar zijn donkere sneakers helemaal in, vaak met een sportieve, lichte loopzool. Denk aan kleuren zoals cognac, donkerblauw en zwart. Deze combinatie zorgt voor een casual en sportieve uitstraling. Bovendien kun je deze sneakers niet alleen in de herfst, maar ook in de lente en zomer dragen, dankzij de frisse lichte zool. Ze zijn perfect voor zowel een relaxte als een stijlvolle look, en passen goed bij een jeans of een casual chino. Voeg een simpel T-shirt of een comfy trui toe, en je outfit is compleet. Of je nu een dagje de stad in gaat of een wandeling maakt, deze sneakers zijn je beste vriend.

Deze gave sneakers shop je hier. 

Retro en vintage

De heren schoenen trend van dit seizoen draait helemaal om retro en vintage vibes. Denk aan klassieke ontwerpen uit de jaren '70 en ‘90, maar met een moderne twist. Loafers met kwastjes, brogues met fijne perforaties en sneakers met een vintage uitstraling zijn helemaal terug. Deze schoenen brengen een gevoel van nostalgie, terwijl ze tegelijkertijd trendy en stijlvol zijn.

Merken spelen in op deze trend door authentieke materialen te gebruiken zoals suède, glad leer en canvas, vaak in aardetinten zoals bruin, olijfgroen en bordeauxrood. Deze schoenen zijn perfect te combineren met een casual outfit voor een relaxte, maar stijlvolle look. Denk aan een nette spijkerbroek, een basic T-shirt en een vintage leren jas. Maar ze kunnen ook prima gedragen worden met een modern pak voor een unieke, trendy twist. Retro en vintage schoenen geven je garderobe net dat beetje extra karakter en flair.

Shop deze stoere sneakers hier. 

Aardetinten

Aardetinten zijn helemaal in als het gaat om herenschoenen dit seizoen. Kleuren zoals bruin, olijfgroen, beige en terracotta domineren de schoenenwereld. Deze tinten geven je outfit een natuurlijke en rustieke uitstraling, perfect voor zowel casual als formele gelegenheden. Aardetinten zijn veelzijdig en gemakkelijk te combineren met verschillende kledingstijlen, van een nette spijkerbroek tot een stijlvol pak. Schoenen in deze tinten, zoals loafers, brogues en sneakers, stralen elegantie en subtiliteit uit.

Felle kleuren en opvallende materialen

Dit seizoen zien we een spannende trend in herenschoenen: felle kleuren en opvallende materialen. Denk aan sneakers in knalgeel, felblauw of zelfs neon roze. Deze gedurfde kleuren maken elke outfit een stuk levendiger. Daarnaast spelen merken met opvallende materialen zoals metallic finishes, transparante details en zelfs holografische effecten.

Deze schoenen zijn niet voor de verlegen types, maar perfect voor mannen die een statement willen maken met hun stijl. Combineer ze met eenvoudige kledingstukken om de schoenen echt te laten opvallen. Of je nu naar een feestje gaat of gewoon een dagje uit, met deze schoenen trek je zeker de aandacht.

Dit waren de meest geziene trends dit seizoen! Wat is jouw favoriete trend?

Bekijk hier onze nieuwe collectie herenschoenen. Gratis verzending vanaf € 40,- en voor 15:00 besteld is vandaag verzonden.

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter