Witte sneakers onder heren pak – Mag dat nog?

De witte sneaker onder een net pak zien we al vele seizoenen voorbij komen. Zeker op kantoor en andere zakelijke gelegenheden. Maar ook in bruidsmode en bij bruiloftsgasten zien we deze modetrend vaak. Maar kan dit anno vandaag de dag nog? Of is dit een achterhaalde trend die we snel terug in de kast moeten stoppen?

Dus kan deze trend nog? Kort door de bocht: Ja deze trend kan nog prima! Er zijn wel een paar veranderingen door de jaren heen om rekening mee te houden.

Met de trends mee

Zorg ervoor dat je sneakers helemaal van deze tijd zijn. Vandaag de dag hebben de sneakers een iets dikkere loopzool, tegen het plateau aan. Of ze hebben een opvallende kartelzool.

Alle heren sneaker trends voor 2024 lees je hier. 

Wit, witter, witst

Zorg ervoor dat je sneakers echt zo wit mogelijk zijn. Niets is storender dan een goed, strak pak met viezige sneakers. Een witte sneaker met gele zolen is als een prachtige lach met gele tanden.  

Als jij de bruidegom bent, overweeg dan om een nieuw paar hagelwitte sneakers te kopen. Of lees ons artikel: Hoe krijg ik witte sneakers weer wit?

Sokken of niet?

Je hebt het vast al gehoord: enkelsokjes zijn uit. Een enorm verlies voor de Millenials onder ons. Kies voor hogere (sport)sokken of sokken met een opvallende print. Of juist voor sokjes die helemaal niet zichtbaar zijn. 

Enkels

De meeste pakken hebben een slanke snit en en de broekspijp loopt tot iets boven de enkel. Perfect in combinatie met een mooie sneaker.

Maar wat je ook steeds meer ziet is een iets wijder pak. Deze wordt zelfs onderaan heel casual omgeslagen in combinatie met een sneaker. Even wennen misschien, maar dit geeft de ultieme casual vibe voor je werk. Er mag zelfs een opvallende sok zichtbaar zijn.

Niet te netjes

Een witte sneaker is natuurlijk erg casual en sportief. De gelegenheid moet er dus wel naar zijn. Voor een begrafenis wordt dit over het algemeen echt afgeraden. Kies dan liever gewoon voor een goede zwarte of donkerblauwe schoen, afhankelijk van de kleur van je pak.

Ook onder een smoking of een té net pak staan sneakers misschien niet zo mooi. En er zijn natuurlijk altijd mensen die sneakers onder een pak sowieso heftig vinden. ;)

Het model

Niet elke sneaker is geschikt voor onder een pak. Kies bij voorkeur voor een simpel, rustig design met een witte zool. Niet te gek, niet te veel poespas. Wil je het toch iets ‘op spicen’? Kies dan liever voor een gekke sok. Die kun je ook altijd nog uittrekken als je bijvoorbeeld toch ineens een hele serieuze afspraak hebt op je werk.

Een chunky model kan wel en is iets gewaagder en modischer. Zeker nu de trends ook weer richting een wijder, meer casual pak gaan. Maar houdt de sneaker verder liever rustig voor serieuze gelegenheden. In een relaxte setting kun je natuurlijk iets meer spelen met je schoenkeuze.

Een runner model of ander zeer sportief model is minder geschikt voor onder een pak voor een serieuze gelegenheid. Houd het dan liever rustig en simpel.

Dit model van Blackstone is perfect. 

Beetje kleur

Ook andere sneakers kunnen prima onder een pak. Kies dan bijvoorbeeld een sneaker in een ton-sur-ton kleur. Dus in de kleurgroep van jouw pak, alleen net een tintje donkerder of lichter. Zo houd je het geheel rustig en zakelijk.

Durf jij alles aan of werk je op een lekker creatieve werkplek? Dan kun je ook prima sneakers met felle kleuren en combinaties aan. Ook het runner model, die we afraadden op bruiloften, kunnen prima in een creatieve of relaxte werksfeer.

Conclusie, witte sneakers onder een heren pak kunnen dus nog prima. In het verleden was het ontzettend populair en droeg een tijdje lang iedereen het. Nu zijn er veel heren die toch weer overgestapt zijn op mooie, nette schoenen onder een pak. Maar het kan zeker nog en zie je ook nog steeds heel veel! Zorg ervoor dat je het op de 'juiste' manier doet, met alle bovenstaande tips. 

Bekijk onze collectie witte heren sneakers. Gratis verzending vanaf € 40,- en voor 15:00 besteld is vandaag verzonden. 

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter